Kierowcy -Kurs ADR  podstawowy 11 marzec 2016 godzina 14.30 Bochnia Rynek 11
zajęcia :11, 12, 18, 19,, 26 marzec , zajęcia popołudniu od godziny 14.30

kurs cysterny 19, 25, 26 marzec

Zapisy najpóźniej w dniu rozpoczęcia kursu - proszę dzwonić wcześniej

HACCP

Potrzebujesz Księgę HACCP bo tego wymaga sanepid?

Stworzymy od podstaw HACCP w Twojej Firmie, zbudujemy zespół ,pomożemy wyznaczyć punkty
krytyczne, przeszkolimy załogę. Sam zdecydujesz ile i jakie działania korygujące możesz wprowadzić
w systemie, żeby był skuteczny i łatwy w prowadzeniu zapisów. Wspólnie z Twoim Zespołem HACCP przygotujemy procedury i instrukcje, w sposób prosty i zrozumiały dla pracowników . Z nami sprawnie wdrożysz system bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i będziesz go mógł dalej poprowadzić samodzielnie.W razie potrzeby nadal służymy doradztwem i pomocą , a także szkoleniami.

Samodzielność= Samowystarczalność=Zysk.

Każdy rodzaj działalności niesie ze sobą potencjalne zagrożenia w zachowaniu bezpieczeństwa żywności
i dlatego konieczne są inne, dodatkowe zabezpieczenia i procedury w celu zapobiegania tym zagrożeniom. Przewidywanie tych okoliczności to kluczowe zadanie i rola HACCP - czyli systemu Analizy Zagrożeń
i Krytycznych Punktów Kontrolnych. Stosowanie zasad GMP ( Dobrej Praktyki Produkcyjnej ) i GHP ( Dobrej Praktyki Higienicznej ) jest obowiązkowe i wymagane prawem a także czynnikiem niezbędnym do wdrożenia systemu HACCP. Obowiązek ten nakłada Ustawa z dnia 28.10.2006 r. Dz.U.2006 nr 171

System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontrolnych HACCP Wdrażamy wg etapów:

Etap I.  Powołanie zespołu d.s HACCP.
Etap II. Opisanie produktu.
Etap III. Określenie przeznaczenia produktu.
Etap IV. Sporządzenie schematu procesu technologicznego.
Etap V.  Sprawdzanie w praktyce zgodności schematu technologicznego z faktycznym przebiegiem procesu.
Etap VI. Sporządzenie listy zagrożeń dla każdego etapu, analiza i działania zapobiegawcze.
Etap VII. Ustalanie krytycznych punktów kontrolnych.
Etap VIII. Ustalanie limitów krytycznych parametrów dla każdego punktu CCP.
Etap IX. Ustalenie systemu monitorowania dla każdego CCP.
Etap X. Ustalenie działań korygujących.
Etap XI. Określenie zasad weryfikacji systemu.
Etap XII. Ustalenie zasad dokumentacji systemu i przechowywania zapisów.

 

 

Księga HACCP zobacz więcej

Szkolenia zobacz więcej